Plaatsing roet- of pollenfilter

Plaatsing roet- of pollenfilter ventilatie-toevoer

Een balansventilatiesysteem is het meest geschikte ventilatiesysteem voor wie een gezond binnenklimaat wil. Soms is er echter nood aan extra filtering van de aangevoerde buitenlucht:

  • Roetpartikels, afkomstig van een eigen houtvuur of van de buren, zorgen echter voor een heel erg grote vervuiling van de filters en veel geuroverlast, de zogenaamde kachelgeur.

  • Daarnaast kunnen aangevoerde, seizoensgebonden pollen ook zorgen voor extra irritatie aan de luchtwegen en ogen. Afhankelijk van de fabrikant kan een ventilatiesysteem eenvoudig uitgerust worden met een F7-filter. Wanneer dit niet langer volstaat of wanneer er geen fijne filters beschikbaar zijn, kan een extra F9-filter in de ventilatietoevoer geplaatst worden.

Voor beide problemen volstaat het om een extra filterbox te plaatsen:

Aktief koolfilter met voorfilter

De extra filter(s) zorgen voor de filtering van verse, inkomende lucht. De filterbox kan tussen de kanalen gemonteerd worden. Via het onderhoudsdeksel van de filterbox kan de filter eenvoudig vervangen worden. Bij continue werking dient de filter, net zoals bij het ventilatietoestel, elke 6 tot 9 maanden vervangen te worden. Bij een actief-koolfilter raden wij echter aan om de filter buiten het stookseizoen simpelweg uit de filterbox te halen.

Contacteer ons hieronder voor een vrijblijvende offerte.

Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvende offerte:

Vul het formulier in en wij contacteren u!